Almás-mákos kevert

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • Meghámozzuk az almákat, majd félbevágjuk őket és kivesszük a csumájukat.
    Egy mély tálban kikeverjük az egésztojásokat és belereszeljük az almákat.
    Beleöntjük az összes hozzávalót és alaposan összekeverjük.
    Egy 20×30 cm-es tepsit kikenünk margarinnal és meghintjük a liszttel.
    Beletesszük és simára terítjük a masszát
    180 fokon, 25-30 percig sütjük.
    Megvárjuk, amíg kihűl és porcukorral hintve tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánunk.




Hozzávalók

  • 20 dkg darált mák
  • 3 db alma
  • 2 db tojás
  • 5 dkg kristálycukor ( Xillit)
  • 1 db citrom reszelt héja és a leve
  • 1 zacskó vaniliáscukor
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • A tepsi kikenéshez:
  • 1 evőkanál margarin
  • 1 evőkanál liszt