Almás pite

1 hozzászólás
Nyomtatás
3.9 5
3.9 5

Recept

  • Meghámozzuk és lereszeljük az almákat, majd a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal egy lábasban, közepes lángon megdinszteljük és fedő alatt hűlni hagyjuk. Az almák lehetnek sérültek is, mivel meghámozzuk és lereszeljük, így nem látszik a hibájuk.

    A tészta hozzávalóit egy mély tálba öntjük, és jól eldolgozzuk., amíg el nem válik a kezünktől és az edény falától.

    A tésztát kettévágjuk egyharmad, kétharmad arányban és a nagyobbik tésztát, egy kilisztezett deszkán a sütő tepsink méretére nyújtjuk.
    Vékonyan meglisztezzük és feltekerjük a nyújtófára majd kivajazott, kilisztezett tepsibe helyezzük.
    A dinsztelt almát ráöntjük, elterítjük és a másik tésztát, ugyanígy kinyújtva és feltekerve, ráborítjuk.
    Egy tojást felverünk és megkenjük a tetejét. Villával egyenletesen megszurkáljuk.

    Előmelegített sütőben, közepes lángon, arany barnára sütjük.
    A sülés kétharmadánál megfordítjuk a tepsit. Hűlni hagyjuk.
    Tetszőleges méretűre vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzávalók 8 főre

  • Tésztához:
  • 20 dkg kristálycukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 1 egész tojás
  • 3 tojás sárgája
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál tejföl
  • Töltelék:
  • 2 kg alma
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 zacskó vanilliás cukor
  • 1-2 evőkanál őrölt fahéj