Bakacsupor

2 hozzászólás
Nyomtatás
4.625 4
4.625 4

Nagyon régi katonaétel

Recept

  • A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük. Ebben a felkockázott borjú húst körbepirítjuk,meghintjük az őrölt köménnyel,a só felével ,a finomra aprított vöröshagymával, a darabolt fokhagymával,jól átkeverjük ,pár percet sütjük.
    Hozzáadjuk a darabolt paprikát,paradicsomot ,felöntjük a bor felével ,pikánssá tehetjük,plusz füstölt bőrke hozzáadásával. Fedő alatt,közepes lángon,néhányszor megkeverve fél órát főzzük.
    A hús 35-40 perc alatt majdnem készre puhul ,ekkor belekerül a felaprított szárzeller, a készre főzött bab és a maradék fehérbor. Csípős paprikával ízesítjük.
    Főtt rizzsel,csuporban tálaljuk.

Hozzávalók 15 főre

  • 3 kg borjú hús
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg főzött bab
  • 5-6 db paradicsom
  • 6 db paprika
  • 1 db erős paprika
  • 4 db nagy vöröshagyma
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 25 dkg szárzeller
  • 1 üveg fehérbor