Balatoni Hobár halászlé

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • A halakat kibelezzük, pontyot, harcsát filézzük, ezt irdaljuk, sózzuk, a belsőséggel, ikrával együtt félretesszük.
    A zsíron megdinszteljük a hagymát, meghintjük az őröltpaprika felével, felöntjük 6-7 liter vízzel, és hozzáadjuk az apróhalat, a halcsontokat, fejeket, valamint a darabolt paradicsomot, paprikát, krumplit.
    A maradék sóval, fokhagymával ízesítjük, és 2 órát lassú tűzön főzzük.
    Amikor leomlik a hús a csontról, leszűrjük, a nagyobb csontok kivételével paszírozzuk vagy turmixoljuk.
    Ezután a felforralt léhez adjuk, a maradék paprikával meghintjük, belerakjuk a félbevágott erőspaprikát, beleöntjük a bort,15 percet forraljuk. Ezután jöhet a halfilé,5 perccel később a belsőség. Ezekkel is főzzük 10 percet, nem keverve, hogy a filé ne törjön.
    Ha szükséges sózzuk, és melegen friss kenyérrel, igény szerint erőspaprikával tálaljuk.


Hozzávalók hozzávalók 12-15 főre

  • 4 kg hal vegyesen(ponty, keszeg, harcsa)
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 25 dkg paprika
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 db közepes krumpli
  • 1 db hegyes erőspaprika
  • 3 ek őröltpaprika
  • 1 ek zsír
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek só
  • 2 dl Somlói Juhfark