Brassói aprópecsenye

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • Felkockázzuk a burgonyát és sós vízben félpuhára főzzük.
    Felkockázzuk a húst és zsíron lesütjük. Sózzuk,borszzuk és annyi vízzel felengedjük,ami éppen ellepi.Ezzel fedő alatt főzzük. Többször megkeverjük, ha kell pótoljuk az elfőtt vizet. Amikor már puha, levesszük a fedőt, hozzáadjuk a kinyomott fokhagymát és a majorannát. Zsírjára sütjük. Közben forró olajban kisütjük a félig megfőtt és lecsepegtetett burgonyát. Amikor pirosra sűlt, hozzáadjuk a húshoz. Összekeverjük és savanyúsággal tálaljuk.

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 0,5 kg szűzpecsenye
  • 1 evőkanál zsír
  • 0,5 liter étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál só
  • 2 kávéskanál őrölt bors
  • 2 kávéskanál őrölt majoranna
  • 1 teáskanál liszt