Burgonyás gombapörkölt

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
4.7 5
4.7 5

Igazi szőlőhegyi étel.

Recept

  • Elkészítés:
    A gombákat megpucoljuk. Csak az ép,egészséges részeket hagyjuk meg.
    Nagyon tisztára kell mosnunk.
    Lecsepegtetjük.
    A szalonnát felkockázzuk. Felaprítjuk a hagymát.
    Felaprítjuk a paprikát. Bográcsba tesszük a szalonnát,majd a vöröshagymát.Sózzuk. Meghintjük pirospaprikával.Hozzáadjuk a fokhagymát és a paprikát.
    Pirítjuk picit.
    Rátesszük a paradicsomot. Elkeverjük. Lassú tűzön dinszteljük. Felaprítjuk a gombát. Beleöntjük a bográcsba. Összekeverjük, felengedjük vízzel és fedő alatt főzzük.
    Megpucoljuk és felkockázzuk a burgonyát.
    Kb 40 perc után a gombához adjuk. Összekeverjük. Fedő nélkül,puhára főzzük.
    Meghintjük borssal. Most hozzáadhatunk ízlés szerint csípős paprikát.
    Megkóstoljuk. Ha kell még fűszerezzük.
    Tálalhatunk.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók 6-8 főre

  • 1 kg csupros, (tuskó) gomba
  • 1,5 kg burgonya
  • 15 dkg házi,füstölt szalonna
  • 2 db paprika
  • 1 db erős paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 szem egészbors
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál só