Csikóstokány

2 hozzászólás
Nyomtatás
4.9 5
4.9 5

Recept

  • A felkockázott szalonnát kiolvasztjuk,megdinszteljük benne a felaprított vöröshagymát ,beletesszük a felkockázott húst. Fehéredésig sütjük. Meghintjük az őrölt paprikával. Pár másodperc elteltével hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát. Majd sózzuk,borsozzuk és beletesszük a finomra vágott fokhagymát.
    Felöntjük annyi vízzel,hogy éppen ellepje és közepes lángon egy órát főzzük. Hozzáadjuk a felcsíkozott májat és a darabolt gombát. Összekeverjük és húsz percig főzzük. Elkeverjük a lisztet a tejföllel,hozzáadjuk az ételhez. Átkeverjük és egyszer felforraljuk.
    Friss,ropogós héjú kenyérrel,vörösborral kínáljuk.

Hozzávalók 10 főre

  • 60 dkg marhahús
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg sertés máj
  • 20 dkg gomba
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál őrölt paprika
  • 2 teáskanál bors
  • 1 evőkanál liszt