Csípős bab cserépkorsóban

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 3
5 3

Recept

  • A babot egy éjszakára beáztatjuk.
    Másnap a megpucolt és felaprított vöröshagymát az edénybe öntött és felforrósított zsíron,vagy olajon megdinszteljük. A húst közben 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához. Beletesszük a füstölt húst is, pár darabra vágva. Sózzuk és hozzákeverjük a borsot,majorannát,köményt. Elkeverjük és fél órát főzzük. Közben felkockázzuk a paprikát és paradicsomot,felaprítjuk a fokhagymát.
    Hozzáadjuk a húshoz. Belekeverjük a cseresznyepaprikát és a gombaport is. Felöntjük annyi vízzel,ami ellepi. Néhányszor megkeverve,fedő altt fél órát főzzük. Ekkor a babot is hozzáadjuk. Addig főzzük,amig a bab puha nem lesz. Kostolás után fűszerezhetjük még. Kb. három óra alatt fől meg a bab, a cserépedényben,szabadtűzön. Puha kenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók

  • 0,5 kg szárazbab
  • 2 kg sertéslapocka
  • 30 dk füstölt császárvég
  • 3 db paradicsom
  • 6 db paprika
  • 7 db vöröshagyma
  • 5 dkg szárított erdeigomba por
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db cseresznyepaprika
  • 2 csapott evőkanál só
  • 1 csapott evőkanál őrölt bors
  • 1 csapott evőkanál őrölt majoranna
  • 1 csapott evőkanál őrölt kömény
  • 2 csapott evőkanál őrölt pirospaprika