Csirkefarhát pörkölt

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • Megpucoljuk, felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
    Kicsumázzuk a paprikát és felkockázzuk.
    A paradicsomot szeletekre vágjuk.
    A farhátakról a zsírzó részét levágjuk.
    A szalonnát felkockázzuk és a bográcsban kisütjük.
    Hozzáadjuk a vöröshagymát,elkevejük és megdinszteljük.
    Rátesszük a farhátat és erős lángon, körbepirítjuk.
    Fél órát sütjük és ezután hintjük meg a pirospaprikával, sóval, borssal és a felaprított fokhagyma háromnegyedét is beletesszük. Ezekkel alaposan elkeverjük.
    Felöntjük 3 dl vízzel és lassú tűzön elfőzzük a levet róla. 20 perc után, hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, valamint a szalonna bőrét.
    Ismét felöntjük 2 dl vízzel, belehintjük az őrölt köményt, a maradék felaprított fokhagymát és lassú tűzön, zsírjára sütjük.
    A végén még 1 dl vízzel felengedhetjük.
    Nokedlival, főtt krumplival, friss kenyérrel tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 2 kg csirkefarhát
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 4 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 3 db paprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 púpos evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 2 teáskanál őrölt bors