Csirkemájkrém

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • A vöröshagymát finomra aprítjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A májat megtisztítjuk az erektől, epétől és dió méretűre vágjuk.
    A bográcsban kiolvasztjuk a szalonnát, hozzáadjuk a zsírt. Amikor elolvadt, beletesszük a vöröshagymát, majd 2-3 perc után a májat is. A levének el kell sülnie. Ezután beletesszük az összezúzott fokhagymát és a borsot. Jól összekeverjük. Néhány perc után hozzáadjuk az apróra vágott csípőspaprikát, az őrölt pirospaprikát és a majoránnát. Kis lángon, kb. 20 percet sütjük tovább. Ekkor levesszük a tűzről és megvárjuk, amíg langyosra hűl. A sót csak ekkor keverjük hozzá. Ezután egy botmixerrel, kenhető állagúra összetörjük. Friss vagy pirított kenyérrel tálaljuk. A maradékot kis dobozokban a hűtőszekrényben tárolhatjuk. Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirkemáj szív nélkül
  • 40 dkg zsír
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 3 db vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 1 púpos teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 db csípőspaprika