Csokis-aszalt gyümis rozskeksz

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • A felolvasztott vajban elkeverjük a cukrot. Hozzáadjuk a tojást és habosra keverjük. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport. Ha a kakaósat készítjük akkor a kakaóport is bele. A liszthez hozzáadjuk az olvasztott vajas masszát. A kakaós masszába belekeverjük az apró kockákra vágott étcsokoládét, a világos tésztába az aszalt gyümölcsöt. Ezt is apróra vágva célszerű beletenni. Jól összagyúrjukk és diónyi gombócokat formálunk. Ezeket a tenyerünkkel 1 cm-es korongokká alakítjuk. Előmelegített sütőben160 fokon,félidőben megfordítva a tepsiket 12-15 perc alatt megsütjük. Finom,ropogós sütemény. Diétázóknak és fogyókúrázóknak is ajánljuk.

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt ( teljes kiőrlésű rozsliszt)
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor ( Xillit)
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg piros aszalt gyümölcs vagy
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 db tojás