Darálós keksz

9 hozzászólás
Nyomtatás
4.8125 8
4.8125 8

Recept

  • Egy mély tálban a lisztet elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrokat és a sütőport, hozzáöntjük a margarint és a citromlevet, majd beleütjük a 4 db tojást.
    Addig gyúrjuk, amíg sima nem lesz és elválik a kezünktől és az edénytől. Ekkor kétfelé vesszük és az egyik félbe beletesszük a kakaóport és újból jól átgyúrjuk.
    Légmentesen lezárva és egy éjszakára hűvös helyre, vagy pár órára hűtőbe tesszük.
    Mindig csak annyi tésztát vegyünk elő, amennyi a kinyomó- darálóba fér és 8-10 cm-es rudacskákat készítünk, amiket sütőpapírra helyezünk és előmelegített sütőben, közepes lángon 10 percig sütjük. ekkor megfordítjuk, és addig sütjük, amíg, ropogós, száraz nem lesz. Ugyanígy járunk el a kakaós masszával is.

Hozzávalók 6 főre

  • 70 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 25 dkg olvasztott margarin
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál citromlé