Ecetes almapaprika

1 hozzászólás
Nyomtatás
5 4
5 4

Egyszerűen és tartósítószer nélkül készíthető savanyúság.

Recept

  • Alaposan megmossuk és lecsepegtetjük a paprikákat.
    Kiszedjük a magházát. Vagy a közepét kaccsal együtt kivágjuk,vagy félbevágjuk és kikaparjuk a belsejét.
    Amig szárad a paprika, a kb 2 liter hideg vízbe belekeverjük a cukrot,a sót,az ecetet és a kénport. Addig keverjük,mig teljesen fel nem olvadnak a szemcsék.
    Alaposan kiforrázott és megszárított üvegbe tesszük a paprikát. Szorosan egymás mellé, magházzal felfelé rakjuk.
    A tetejükre szórjuk egyenletesen a fűszer magokat. ( bors,koriander,mustármag)
    Végül a babérlevelet fektetjük rá.
    Felöntjük a savanyúság lével.
    Rátekerjük az üveg kupakját. Körbeforgatjuk az üveget,hogy a levegőbuborékok előjöjjenek.
    Még öntünk rá a léből,hogy teljesen tele legyen.
    Az üveg szájára celofánt fektetünk. Szorosan rátekerjük a kupakot. Sötét,hűvös helyen tároljuk.

Hozzávalók

  • kb 2 liter víz
  • 5 kg almapaprika
  • 0,5 kg kristálycukor
  • 4 dl 20%-os ecet
  • 20 dkg só
  • 3 evőkanál szemes bors
  • 1 evőkanál koriander mag
  • 1 evőkanál mustármag
  • 1-1 db babérlevél üvegenként
  • 2 kávéskanál kénpor