Epres margaréta

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • A szobahőmérsékletű tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kell egy nagyobb és egy kisebb tésztaszaggató. A nagyobbal kivágjuk a tészta formát, akisebbel a közepébe,a tészta fele vastagságáig bevágást készítünk. Ezzel nem szakítjuk át a tésztát. Előmelegített sütőben,közepes lángon 10 perc alatt készre sütjük. Amikor megemelkedik a tészta,akkor kész. Kivesszük és hűlni hagyjuk.
    Ez alatt elkészítjük az eper öntetet. A friss,megmosott epret felaprítjuk. Edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a víz felét. Tűz fölött felforraljuk. Adhatunk bele vanilliáscukrot és citromlevet is.
    Elkeverünk két evőkanál vanilliás pudingport a maradék vízzel és a felforrt eperhez adjuk.
    Addig keverjük,amig sűrű nem lesz.
    Levesszük a tűzről és kihűtjük.
    Ez alatt a pudingot is elkészítjük.
    A maradék pudingport a cukorral és pici tejjel elkeverjük simára. A maradék tejet felforraljuk,hozzáöntjük a kikecert masszát. Sűrűre főzzük és kihűtjük.
    Ez alatt a tészta közepéből egy kés segítségével kiemeljük a körbevágott részt. Ezzel egy mélyedést kapunk. Ebbe a mélyedésbe tesszük a pudingot,majd az eperszószt. Visszatesszük a tetőt rá. Tálaláskor meghintjük porcukorral.

Hozzávalók

  • 1 csomag fagyasztott leveles-vajas tészta
  • 25 dkg eper
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál vanilliás pudingpor
  • Krém:
  • 3 dl tej,
  • a maradék pudingpor
  • 3 dkg kristlycukor