3 evőkanál zsíron megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát, a tűzről lehúzva az edényt, rászórjuk az őröltpaprikát és elkeverjük.
A darálthúst befűszerezzük a borssal, köménnyel, ízlés szerint sózzuk, hozzáöntjük a rizst, majd a dinsztelt hagymát, és jól összedagasztjuk.
A vastag erétől megszabadított káposztaleveleket a tenyerünkbe fektetve, a közepébe rakunk egy gombóccal a húsból.Egyik oldalát visszahajtjuk, majd a végétől feltekerjük, és a másik végét is visszanyomkodjuk, hogy a töltelék ne buggyanhasson ki főzés közben.
Amikor ezzel megvagyunk, egy lábast kikenünk a maradék zsírral. A kaprot, a babért és a csombort alulra helyezzük,beborítjuk maradék káposzta-levelekkel, és a csülökről lefejtett bőrkével fedjük.
Erre jön egy réteg göngyölt, töltött káposzta, szorosan egymás mellé, majd a feldarabolt csülökhúsból is.
Lefedjük egy réteg vágott káposztával, majd a 3-4 dl vízzel elvegyített paradicsomlével felöntjük, hogy legalább 1-2 ujjnyit ellepje.
Lassú tűzön, fedő alatt, 2 órán át főzzük.
Nem keverjük, csak ha a levét elfőné, öntünk hozzá vizet.
Tejföllel a tetején, friss, ropogós kenyérrel tálaljuk.