Fantasztikus Kinder bueno szelet

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 4
5 4

Recept

  • Szétválasztjuk a tojásokat.
    A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a zsemlemorzsát.
    A tojás fehérjét kemény habbá verjük.
    Beleadagoljuk kanalanként a cukrot, majd cseppenként az olajat.
    Végül lassan a lisztes keveréket.
    Kivajazott,kilisztezett tepsibe terítjük. Rászórjuk a darált diót.
    Előmelegített sütőben,közepes lángon 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
    A krémhez a tojás sárgájába belekeverjük a porcukrot, majd kevés tejet öntünk bele. Hozzákeverjük a pudingport majd a lisztet,végül a vanilliáscukorral is simára keverjük.
    Hozzáadjuk a maradék tejet és kis lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
    Amikor kész, langyosra hűtjük.
    Felolvasztjuk a mogyorókrémet. Rákenjük a tészta tetejére. A tejbe áztatott kekszeket sorban ráfektetjük.
    A langyos pudingba belekeverjük a vajat. Kettévesszük. Felolvasztjuk gőz fölött az étcsokoládét és az egyik fél krémhez hozzákeverjük.
    A sárga krémet rákenjük a kekszre,majd arra is újabb sor kekszet fektetünk. Ennek a tetejére a csokis krémet kenjük.
    Fontos,hogy jó minőségű étcsokoládét használjunk.
    Egy éjszakát hideg helyen állni hagyjuk.
    Másnap szeletelhetjük.
    Jó étvágyat kívánunk.




Hozzávalók

  • Tésztához:
  • 6 db tojás fehérje
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 púpos evőkanál darált dió
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál étolaj
  • 3 dl tej
  • 40 dkg mogyorókrém
  • Krémhez:
  • 1 kg háztartási keksz
  • 6 tojás sárgája
  • 5 dl tej
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 zacskó vanilliás cukor
  • 1 zacskó vanilliás pudingpor
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor