Favágók vacsorája

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • Megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket és egy mély tálba tesszük.
    A krumplit meghámozzuk és szeleteket vágunk belőle és a tálba rakjuk.
    Kimossuk és rövidebbre vágjuk a savanyúkáposztát, ezt is hozzáadjuk a tálban lévő anyagokhoz.
    A csirkecomb filéket feldaraboljuk, rátesszük a zöldségekre, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a köménnyel, majd az egészet alaposan összeforgatjuk.
    Egy nagyobb vas sütőedénybe alulra szalonna szeleteket rakunk, majd az alapanyagok harmadát belehelyezzük. Meghintjük füstölt, csípős, őröltpaprikával és leöntjük a tejföl harmadával.
    Aztán egy réteg húsos krumpli, majd egyharmad tejföl, ismét húsos krumpli és a tetejére a maradék tejföl valamint a tejszín is.
    Elsimítjuk és szeletelt szalonnával betakarjuk. Végül hinthetünk rá füstölt paprikát.
    Előmelegített sütőben, nagy lángon 15 percig, majd közepes lángon 1 órát sütjük.
    Ekkor kivesszük és az olajjal meglocsoljuk.
    Még 40 percet sütjük. Ekkor levesszük a fedőt és még 20 perc alatt megpirítjuk.
    Jó étvágyat hozzá.

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkecomb filé
  • 40 dkg savanyúkáposzta
  • 30 dkg füstöltszalonna vagy bacon
  • 80 dkg krumpli
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db szárzeller
  • 4 ág rozmaring
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1-2 dl étolaj