Franciasaláta

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • A franciasaláta alapot, sós vízben megfőzzük.
    A tojások sárgáját a cseppenként adagolt étolajjal sűrű krémmé keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, a sót,a borsot és a porcukrot. Simára keverjük. A főtt zöldségkeveréket lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a felkockázott almát,uborkát és összekeverjük a kikevert majonézzel. Végül óvatosan belekeverjük a felkockázott főttojást. Ez nem része az eredeti receptnek, de finom és látványos az ételben. Aki igényli, néhány csepp citromlével ízesítheti.

Hozzávalók

  • 0,5 kg franciasaláta alap
  • 2 db savanyú uborka
  • 1 db savanyú alma
  • 4 db főtt tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 dl étolaj
  • 1 púpos evőkanál mustár
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt bors