Füstölt főtt, kötözött lapocka

3 hozzászólás
Nyomtatás
4.5 5
4.5 5

Nem csak húsimádóknak.

Recept

  • Bő vízben feltesszük főni a lapockákat.
    Forrás után lehabozzuk, és a megtisztított zöldségeket és a fűszereket hozzáadjuk. A vöröshagymát héjastól főzzük bele.

    Kis lángon,fedő alatt 3 órán át főzzük.

    Saját levében hagyjuk kihűlni. Másnap lecsöpögtetjük és egy napos szikkasztás után,gyümölcsfa füstön megfüstöljük.

    A főzőlevet se öntsük el,leszűrve tejfölös burgonyalevesként,tejfölös bablevesként felhasználhatjuk.

Hozzávalók

  • 10 db 60-80 dkg-os kötözött sertés lapocka
  • 25 gramm egész bors
  • 10 gramm mustármag
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 db babérlevél
  • 4 púpos evőkanál só
  • 20 gramm koriander mag
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 35-40 dkg zeller
  • 35-40 dkg fehérrépa