Gombás-babos vadászragu

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
3.25 4
3.25 4

Recept

  • Felkockázzuk a füstölt szalonnát és a húst. A bográcsban kisütjük a húsról leszedett zsíros részt töpörtyűnek,majd ebben a zsírban kisütjük a szalonnát is. Ezeket kiszedjük és a visszamaradt zsírban megdinszteljük a felaprított vöröshagymát. Majd a fokhagymát és felkockázott paprikát,paradicsomot is hozzáadjuk. 10 perc sülés után beletesszük a húst is. Minden oldalát körbepirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával,hozzáadjuk a babérlevelet,a sóból keveset és a bor felét. Felöntjük vízzel és közepes lángon főzzük. Amint elfőli a levét,hozzáadjuk a frissen őrölt szemes fűszereket és a maradék bort. Tovább főzzük. 50 perc után hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát. Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a felszeletelt gombát is. Még 20 percet főzzük. Ekkor adjuk hozzá a babot,mivel ezt nem kell főzni. Forralunk vele pár percet. Krumpligombóccal és kovászos uborkával tálaljuk.

Hozzávalók

  • 1 kg vaddisznócomb
  • 25 dkg erdei gomba
  • 20 dkg konzerv bab
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg paradicsom
  • 4 db paprika
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 evőkanál só
  • 4 db babérlevél
  • 3 db borókabogyó
  • 5 db szegfűbors
  • 15 db feketebors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 2 dl száraz vörösbor