Gombás kakastöke pörkölt

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
4.5 2
4.5 2

Recept

  • Forró zsíron megdinszteljük a felaprított hagymát,hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot.Meghintjük sóval és elkeverjük. 1 dl vizet öntünk alá és fedő alatt főzzük. A gombát megtisztítjuk és felkockázzuk. A herékről lehúzzuk a hártyát és félbevágjuk. 15 perc után a lecsós alap elfőli a levét. Öntünk hozzá még vizet és tovább főzzük. 10 perc után meghintjük a pirospaprikával,beleöntjük a gombát és a vörösbort. Jól elkeverjük. Közepes lángon,fedő nélkül főzzük. Pár perc múlva hozzáadjuk a köményt,a majorannát, a maradék sót és a felaprított fokhagymát. Összetörjük a borsot és ezt is hozzákeverjük. Frissen őrölve intenzívebb az íze. Újabb 10 perc után beletesszük a heréket is. Jól elkeverjük,hogy mindenhol érje a fűszeres ragu. Közepes lángon, fedő nélkül tovább főzzük. Néha óvatosan keverjünk bele,le ne égjen. Kóstolás utánizlés szerint sózhatunk.Még 35 percet főzzük. Nokedlivel tálaljuk.

Hozzávalók

  • 1 kg kakashere
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db csípőspaprika
  • 25 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 10 db bors
  • 0,5 dl száraz vörösbor