Grillezett csirkecomb vörösbor mártással

1 hozzászólás
Nyomtatás
4.833333333333333 3
4.833333333333333 3

Recept

  • A csirkecombokat kettévágjuk, a bőrüket pár helyen bevagdaljuk és besózzuk. Hagyjuk állni őket.
    Ez idő alatt elkészítjük a bormártást. A felhevített vajban, megdinszteljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a mustárt és a ketchupot, pár perc főzés után a mézet is.
    Folyamatos kevergetés mellett pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a vörösbort. Megvárjuk, amíg sűrűre fő és picit megsózhatjuk.
    Ezután a rácson pirosra megsütjük a csirkecombokat. T
    álaláskor, a bormártást a húsok mellé tesszük.

Hozzávalók

  • 2 személyre:
  • 2 db egész csirkecomb
  • 1 teáskanál só
  • Bormártáshoz:
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj