Gyors mézespuszedli

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • A száraz anyagokat egy mély tálban összekeverjük és hozzámorzsoljuk a szoba hőmérsékletű vajat. Hozzáadjuk a kézmeleg mézet,majd az egész tojást, a sárgáját, a tejfölt és a citromlevet. Összegyúrjuk. Lágy,ragacsos tésztát kapunk. Hideg helyen, 15 perc a latt megkeményedik.
    Ezután kanállal kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Távol tegyük egymástól,mert sülés közben nőnek. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsül.
    A mázhoz összekeverjük a porcukrot a tojás fehérjével, hozzácsepegtetjük a citromlevet. A kihűlt tészta tetejére kenjük. Megvárjuk,amig megszárad,akkor tálalhatjuk.

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszer
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vanilliáscukor
  • 5 dkg rétesliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 1 db egésztojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 3 evőkanál méz
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • Máz:
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás fehérje
  • 0,5 dl citromlé