Hagymás báránymáj

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
2.5 5
2.5 5

Esti bográcsozáshoz

Recept

  • Meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük a burgonyát. Letakarva félretesszük.
    A bográcsban megforrósítjuk a zsírt és beleöntjük az ujjnyi csíkokra szelt báránymájat. Minden oldalán fehérre pirítjuk.
    Ráöntjük a felkarikázott póréhagymát,1 dl vörösbort és a fűszereket. Ezekkel pároljuk.
    15 perc főlés után levesszük a fedőt, ismét öntünk hozzá 2-3 evőkanál vörösbort és félig zsírjára sütjük. Ekkor hozzátesszük a felkockázott vöröshagymát, bacon szalonnát és szeletelt fokhagymát.
    Amint elfőtte a levét, tálalhatjuk a burgonya körettel. Ízlés szerint felkarikázott csípős paprikát tehetünk rá. Sózni csak a tálaláskor szabad!

Hozzávalók 6 főre

  • 50 dkg báránymáj
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg póréhagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • 1 dl száraz vörösbor