Hagymás sertésmáj

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • A vöröshagymákat felszeleteljük. A májakat megtisztítjuk az erektől, inaktól,hártyáktól. Ezután kisebb darabokra szeljük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk.
    Egy edényben, forró zsírban kipattogtatjuk az egész köménymagokat.
    Ehhez hozzáadjuk a felszelt vöröshagymát és puhára dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk a májat és meghíntjük a borssal és a majoránnával. Jól elkeverjük és 10 percig, közepes lángon sütjük.
    Belehíntjük a lisztet és alaposan összeforgatjuk, majd 3 perc sülés után 1,5 dl vízzel elkeverjük.
    Ha a liszt leégett volna, a vízzel fel tudjuk lazítani. Ez a lisztes,vizes rántás adja meg a szaft sűrűségét.
    Pár perc keverés után, lekapcsoluk a hőt az edény alatt és ekkor megsózzuk.
    Összekeverjük és főtt krumplival, friss kenyérrel tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánunk!

Hozzávalók

  • 80 dkg sertésmáj
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 2 teáskanál őrölt majoránna
  • 1 kávéskanál egész köménymag
  • 1 teáskanál só