Hagymás sült vér

1 hozzászólás
Nyomtatás
3.5833333333333335 18
3.5833333333333335 18

Recept

  • A só és keverés nélkül megalvadt vért,az edényében felkockázzuk és forrásban lévő vízben15-20 perc alatt megabáljuk. Amikor feljött a víz tetjére,egyet félbe vágunk és ha nincs benne,nyers folyós vér, akkor leszűrjük.
    A zsírt egy nagy serpenyőben kiolvasztjuk,megdinszteljük rajta a felszeletelt vöröshagyma felét. Rátesszük a vérkockákat,óvatosan kevergetve összesütjük.
    Közben meghintjük az őrölt paprikával,majorannával,borssal,sózzuk ízlés szerint.
    Fedő alatt 10 percig pároljuk. Néha óvatosan megkeverjük. Hozzáadjuk a maradék vöröshagymát,összesütjük.
    Ropogós héjú ,friss kenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók 6 főre

  • 2 kg abált vér
  • 4 db vöröshagyma
  • 10 dkg zsír
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál őrölt paprika
  • 2 teáskanál őrölt bors
  • 2 teáskanál őrölt majoranna
  • erőspaprika ízlés szerint