Harcsabrassói

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • A halfiléket ujjnyi csíkokra vágjuk és a só kétharmadával meghintjük. 15 percet állni hagyjuk. A krumplit meghámozzuk,felkockázzuk és a forró olajban félig megsütjük. Kivesszük az olajból.
    A halra citromlevet nyomunk és borsot szórunk. A forró olajban ropogósra sütjük.
    Kivesszük és lecsepegtetjük.
    A kruplit visszatesszük és most már készre sütjük.
    Közben a fokhagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk.
    Összekeverjük egy tálban a halat és krumlit. Rászórjuk a fokhagymát és a petrezselyemzöldet, majd meghintjük pirospaprikával.

Hozzávalók

  • 1 kg harcsafilé
  • 75 dkg krumpli
  • 1 db citrom
  • 2 gerez fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál őrölt fehérbors
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 4 dl étolaj