Holtmarosi csirkepaprikás

1 hozzászólás
Nyomtatás
4.5 3
4.5 3

Isten áldása a készítőkön

Recept

  • A forró olajban megdinsztelem az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a feldarabolt csirkét, körbepirítjuk és sózzuk ,borsozzuk, megpaprikázzuk, ráhintjük a finomra metélt petrezselyem zöldjét és felengedjük annyi vízzel, hogy a húst bőven ellepje.
    Átmozgatjuk és lefedve, közepes lángon főzzük. Néha óvatosan belekeverünk, nehogy leégjen és addig főzzük, amíg meg nem puhult a hús.
    A megsült húst kiszedjük egy tálba.
    A 4 kanál lisztet simára keverjük a joghurttal, a tejföllel és felöntjük annyi tejjel, hogy a palacsinta tésztánál hígabb masszát kapjunk.
    Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a visszamaradt pecsenyeléhez, majd átforraljuk.
    Ezzel a mártással kínáljuk a sült húst és mellé főtt krumplit vagy puliszkát ajánlunk.

Hozzávalók 8 főre

  • 1 egész csirke
  • 0.5 liter tej
  • 4 púpos evőkanál liszt
  • 2 dl natúr joghúrt
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 2 teáskanál só
  • 1 evőkanál zsír
  • 0.5 dl. étolaj