Húsvéti tűzdelt báránycomb, bükkfa parázson

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
4.75 2
4.75 2

Recept

  • A combokat hegyes késsel megszurkáljuk és szalonnával, fokhagymával megtűzdeljük és olajban egy serpenyőben körbekérgesítjük.
    Sózzuk, borsozzuk ,rozmaringgal is meghintjük , vékonyra szelt szalonna csíkokat terítünk 3 réteg alufóliára , ráhelyezzük az egyik combot és aláöntjük a vörösbor felét, majd becsomagoljuk, oly módon, hogy az összeillesztéseknél többszörösen visszahajtjuk, hogy a gőzök, ne tudjanak elszökni. Ugyanis a keletkező pecsenyeléből,egy csipet liszttel nagyon finom szaftot készíthetünk.

    Keményfa parázson, óvatosan forgatva 45 percet grillezzük.

    Vigyázva, hogy meg ne égessük magunkat,egy tányéron felnyitjuk a csomagot, kiöntjük a levet és a húst a parázson 10-15 perc alatt, készre sütjük.

    Zöldségkörettel, friss kenyérrel, vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Hozzávalók 6 főre

  • 2 db báránycomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 dl vörösbor
  • 1 evőkanál só
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 2 dl étolaj