Joghurtos csirke

1 hozzászólás
Nyomtatás
4.75 2
4.75 2

Pikáns szárnyas

Recept

  • Egy mély serpenyőben felforrósítjuk a zsírt és átsütjük a csirke húsok minden oldalát.
    Megszórjuk, az apróra vágott vöröshagymával, sózzuk, majd, ráöntünk 1 dl bort és 2 dl vizet. Kis lángon, fedő alatt pároljuk.
    Közben megtörjük a borsot, apróra felaprítjuk a kaprot, a fokhagymát. Ezeket és az egész paprikát belekeverjük a lassan, párolódó húsba.
    A csirke minőségétől függően, 30-40 percig főzzük.
    Amikor már puha a hús, felöntjük a maradék borral, rátesszük a mustárt, a joghurtot és a kaprot.
    Összekeverjük, és fedő nélkül elforraljuk a levének a felét.
    Főtt tésztával tálaljuk.

Hozzávalók 6 főre

  • 1 egész csirke, feldarabolva
  • 0,5 liter joghurt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 csomag kapor
  • 1 teáskanál só
  • 1 db csípős paprika
  • 8 szem bors, frissen őrölve
  • 2 dl száraz, fehér bor