Kakaós kevert túrókrémmel

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Hozzáadjuk a tojást, az olajat és a joghurtot. Alaposan elkeverjük.
    Végül a kakaóport is belekeverjük.
    Eljészítjük a krémet.
    A vajat simára keverjük a kristálycukorral,majd belekeverjük a túrót.
    Ezután a vaníliás cukrot, a tojásokat és az előre tejbe áztatott mazsolát.
    Belereszeljük a citrom héját és simára keverjük.
    Egy 20×30 cm-es tepsit kivajazunk, majd liszttel meghintjük.
    Belesimítjuk a kakaós masszát és rákanalazzuk a túrókrémet.
    180 fokra felmelegített sütőbe tesszük és 60 percet sütjük.
    Félidőben megfordítjuk.
    Kihűtve, porcukorral meghintve tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg kristálycukor
  • 5 dl kefír vagy natúr joghúrt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl étolaj
  • Krém:
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg mazsola
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 0,5 dl tej
  • 1 db citrom reszelt héja
  • Sütőedényhez:
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál liszt