Káposztás hajtóka

2 hozzászólás
Nyomtatás
3.8 5
3.8 5

Recept

  • A külső leveleitől megtisztított káposztát negyedeljük, lereszeljük és a forró olajon megsózva, megborsozva megdinszteljük. Esetleg tehetünk hozzá kristálycukrot is.
    Egy tálban elkeverjük a lisztet, a darabolt margarint, a 3 tojás sárgáját, a maradék sót, és a tejfölt. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától. Meglisztezzük a deszkánkat és áttesszük a tésztát. Átgyúrjuk és 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. A kihűlt káposztát ráterítjük, és elsimítjuk.
    Hosszú oldalánál feltekerjük és 3-4 cm vastag szeleteket vágunk és állítva beletesszük a kizsírozott tepsibe. Egy tojást felverünk és megkenjük a tetejüket és előmelegített sütőben, közepes lángon, egyszer megfordítva, ropogósra és szép pirosra sütjük. Vigyázzunk rá fogyasztáskor, mert a közepében a káposzta nagyon sokáig forró marad.

Hozzávalók

  • 1 közepes fej káposzta
  • 70 dkg liszt
  • 6 evőkanál tejföl
  • 10 dkg margarin
  • 3 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 1 dl étolaj
  • 3 evőkanál só
  • 2 evőkanál őrölt bors
  • 1 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)