Kapuvári böllérmáj

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • Bográcsban felhevítjük a zsírt. Beletesszük a felszeletelt vöröshagymát,amit megfonnyasztunk.
    Hozzáadjuk a laskára (2 ujjnyi széles és 1 ujjnyi vastag ,lapos szeletek)vágott májat. Nagy lángon, kevergetve addig sütjük,amig ki nem fehéredik a máj. Ekkor megszórjuk a borssal és a majorannával.
    5-8 perc sülés után hozzáadjuk a megtisztított,lecsepegtetett velőt. Óvatosan belekeverjük és továbbra is nagy lángon,kb 10 perc alatt, készre sütjük. Ez az étel pirospaprika nélkül, kevés szafttal készül. Csak tálaláskor sózzuk.

Hozzávalók

  • 1 kg sertésmáj
  • 0,5 kg sertésvelő
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt majoranna