Karácsonyi tokajis birskörte krémleves

1 hozzászólás
Nyomtatás
5 3
5 3

Recept

  • Meghámozzuk a birskörtéket. Félbe vágjuk,majd negyedeljük és kivesszük a magházát. Felkockázzuk.
    Egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük vízzel és hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot,a citrom karikákat és a vanilliás cukrot.
    Fedő alatt puhára főzzük.
    Ekkor kivesszük a citromkarikákat és összeturmixoljuk.
    Vissza tesszük a tűzre. Hozzáadjuk a tejszínt és a tejet. Összekeverjük és felforraljuk.
    Elkészítjük a habarást. A tejfölt pici vízzel felhígítjuk,hozzá adjuk a lisztet és addig keverjük,amig sima nem lesz.
    Beleöntjük a fehérbort. Amikor felforrt a leves,belekeverjük a habarást,és 1 percig együtt forraljuk. Lekapcsoljuk a lángot és fedő alatt 10 percig pihentetjük.
    Pirított zsemlekockát vagy sajtos rudat adhatunk mellé.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 1 dl édes,fehér Tokaji bor
  • 2 db birskörte
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 zacskó vanilliás cukor
  • 2 karika citrom
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 10 db szegfűszeg
  • 1 kávéskanál só
  • 1 liter víz
  • 1 evőkanál liszt