Meghámozzuk a birskörtéket. Félbe vágjuk,majd negyedeljük és kivesszük a magházát. Felkockázzuk.
Egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük vízzel és hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot,a citrom karikákat és a vanilliás cukrot.
Fedő alatt puhára főzzük.
Ekkor kivesszük a citromkarikákat és összeturmixoljuk.
Vissza tesszük a tűzre. Hozzáadjuk a tejszínt és a tejet. Összekeverjük és felforraljuk.
Elkészítjük a habarást. A tejfölt pici vízzel felhígítjuk,hozzá adjuk a lisztet és addig keverjük,amig sima nem lesz.
Beleöntjük a fehérbort. Amikor felforrt a leves,belekeverjük a habarást,és 1 percig együtt forraljuk. Lekapcsoljuk a lángot és fedő alatt 10 percig pihentetjük.
Pirított zsemlekockát vagy sajtos rudat adhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánunk.