Knédli

1 hozzászólás
Nyomtatás
5 2
5 2

Recept

  • Langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztő.
    A réteslisztet egy mély tálba tesszük,hozzáadjuk a sót,a tojást,majd a felfuttatott élesztőt. Kézzel összedagasztjuk.
    10 perc dagasztás után,ha elválik a tészta a kéztől és az edénytől is,lelisztezzük és 20-30 percig letakarva kelesztjük.
    Lisztezett deszkára borítjuk,henger alakúra formázzuk és bő,lohogó-forró vízbe tesszük. Itt 9 percig főzzük az egyik oldalát. Ekkor óvatosan,vigyázva,hogy meg ne égessük magunkat megfordítjuk és még 9 percig főzzük a másik oldalát is.
    A vízbe nem teszünk sót és fontos a 9-9 percet megtartani.
    Amikor kivettük és még forró a knédli,zsírral megkenjük.
    Amikor picit hűlt,felszeleteljük.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók 4 főre

  • 0,5 kg rétesliszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 2 teáskanál só
  • 1 diónyi zsír