Kókuszos madártej

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 3
5 3

Recept

  • A kókusztejet feltesszük egy nagy edényben forrni. Hozzáadjuk a vanilliás cukrokat és a kristálycukor felét.
    Kis lángon megvárjuk amíg felforr.
    Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet sóval,kemény habot verünk.
    A forró kókusztejbe néhány kanál habot teszünk. Két perc múlva megfordítjuk. Szintén két percet főzzük,majd lecsepegtetjük és tálba tesszük. Az összes habot így főzzük ki. A lecsepegett tejet visszaöntjük a többihez.
    A tojás sárgáját a cukor másik felével,a keményítővel és egy csipet sóval simára keverjük.
    Folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a forrásban lévő kókusztejhez.Néhány percig főzzük. Majd lekapcsoljuk a lángot.
    Ekkor elkészítjük a pirított kókusz reszeléket. Szárazon,zsiradék nélkül,közepes lángon,szalmasárgára pirítjuk.
    Tálaláskor a krémre néhány habot teszünk,amit meghintünk a reszelékkel.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 1 liter kókusztej
  • 8 db tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 zacskó vanilliás cukor
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 csipet só