Krumpliprósza

2 hozzászólás
Nyomtatás
4.5 6
4.5 6

Hagyományos étel Zalából.

Recept

  • Meghámozzuk a burgonyákat. Krumpli reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a liszt felével,a saját leve maradjon a burgonyán.
    Hozzáadjuk a tejfölt, majd megsózzuk és az egészet alaposan összekeverjük.
    Egy kizsírozott vagy olajozott tepsibe tesszük és az alját megütögetve egyenletesre terítjük.
    Kemencében vagy sütőben 200-220 C fokon 15 perc alatt készre sütjük.
    10 x 15 cm-re vágjuk és tálaljuk. A tetejét vékonyan megkenhetjük tejföllel.

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 2-3 púpos evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 púpos teáskanál só