Lacipecsenye és tepsis hús

4 hozzászólás
Nyomtatás
4.916666666666667 6
4.916666666666667 6

Recept

  • Az előző este borsozott és fűszer sóval bepácolt húsokat kizsírozott tepsibe fektetjük, szorosan egymás mellé.
    Az egész csontos tarját a csontok között átvágjuk és az így keletkezett réseket is befűszerezzük sóval és szerecsendióval.
    Előmelegített sütőbe tesszük és magas hőfokon, 20 percet sütjük.
    A húsok alá kevés vizet mindig öntsük, hogy le ne égjen a szaft.
    Ez alatt a Lacipecsenyéhez, finomra aprítjuk a fokhagymát és összekeverjük az olajjal és az őrölt paprikával.
    Sülés közben, többször forgatjuk a húsokat, a Lacipecsenyét, pedig a fokhagymás páccal kenegetjük. Egy óra elteltével, a hosszában felnegyedelt fokhagymákat közé tesszük a húsoknak.
    Medvehagymás, főtt burgonyával tálaljuk.

Hozzávalók 20 főre

  • Lacipecsenyéhez:
  • 12 szelet csontos tarja
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl étolaj
  • Tepsis hús
  • 2 kg csontos tarja egyben
  • 1 kg lapocka
  • 4 db csirkecomb
  • 10 dkg házi zsír
  • 2 db új fokhagyma szárastól