Lekváros / kókuszos piskóta

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
4.75 4
4.75 4

Mindenki kedvence

Recept

  • Elkészítés:

    Kettéválasztjuk a megmosott tojásokat. Egy mély tálban kemény habot verünk a fehérjéből, majd belekeverjük a tojás sárgáját is.

    A cukrot összekeverjük a vanílliáscukorral, a lisztet a sütőporral. Először a cukrot adjuk hozzá a tojásmasszához, majd lassú keverés mellett a lisztet.
    Óvatosan elkeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a massza felét.

    A másik felébe belekeverjük a kakaóport és ezt is papírral bélelt tepsibe tesszük. Mindkettőt elsimítjuk és megsütjük. Előmelegített sütőben 10 percig nagy lángon sütjük. Ekkor nem szabad a sütőajtót kinyitni. Majd takarékra vesszük a lángot és ott is még sütjük 10-15 percet. Szép aranysárgának kell lenniük.

    Ha kivettük rögtön egy konyharuhára borítjuk és papírral együtt feltekerjük. Így többször meghengergetjük a tésztákat. A ruhában hagyjuk kihűlni.

    Ez alatt elkészítjük a tölteléket.

    A lekvárt 1 evőkanál vízzel elkeverjük, hogy híg legyen.

    A tejet egy lábasban feltesszük forrni és belekeverjük a búzadarát. Kevergetés mellett főzzük, majd takarékra tesszük a lángot és beletesszük a vaníliával összekevert kristálycukrot. Folyamatos keverés mellett tovább főzzük, krém állagúra. Levesszük a tűzről és kihűtjük, belekeverjük a margarint és kókuszreszeléket.

    Kitekerjük a tésztákat és lehúzzuk a sütőpapírt, megfordítjuk és megkenjük a sárga piskótát lekvárral, a kakaós piskótát a tejbegrízes krémmel és feltekerjük. Úgy helyezzük el a tálcán őket,hogy a csavarás vége kerüljön alulra.
    Meghintjük őket porcukorral, 1-2 órát pihentetjük, mielőtt felszeljük.

Hozzávalók 8 főre

  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál kakópor
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 zacskó vaníliáscukor
  • Töltelék:
  • 25 dkg baracklekvár
  • 0,5 liter tej
  • 10 dkg búzadara
  • 1 zacskó vaníliáscukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg kókuszreszelék