Magyaros betyárgulyás

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • A paprikákat kicsumázzuk és nagyobb szeletekre vágjuk. A hagymákat meghámozzuk és vastag szeletekre, a paradicsomot cikkekre daraboljuk. A csülköt 2x2 cm nagyságú darabokra vágjuk. A szalonnát és a lapockát felkockázzuk.
    A bogrács falát végig megkenjük zsírral. Először a szalonnát tesszük a bográcsba, majd a körömdarabokat a csontjával lefelé. Meghintjük a hagyma felével. Rátesszük a felkockázott csülökhúst. Ezután ráhintjük a vöröshagyma másik felét és a feldarabolt paprikát. Majd a felkockázott lapocka következik. Végül a só, a kömény és a paradicsomcikkek jönnek. Felöntjük annyi hideg vízzel, ami ellepi.
    Most alágyújtunk a bográcsnak. Fedő alatt, közepes lángon háromnegyed órát főzzük. Ezután levesszük a fedőt és még fél órát főzzük. Amíg a bográcsban fő az étel, a fokhagymát összetörjük és a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. Mikor letelt a fél óra főzési idő, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a zúzott fokhagymát és piros paprikát, amit csak elsimítunk az étel tetején. A zsírban a paprika kiadja a színét. Néhány perc múlva jól összekeverjük és hozzáadjuk a lebbencstésztát, amit előtte picit összetörünk. Addig főzzük, amíg a krumpli és a tészta puha nem lesz. Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Hozzávalók

  • 2 kg sertés csülök
  • 1,5 kg sertés köröm
  • 1 kg lapocka
  • 1,5 kg krumpli
  • 4 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 20 dkg lebbencs tészta
  • 3 db kápia paprika
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db TV paprika
  • 1 db csípős paprika
  • 15 dkg sózott, füstölt szalonna
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 db kis fej fokhagyma
  • 2 evőkanál só
  • 1 evőkanál őrölt köménymag
  • 2 evőkanál zsír
  • 1-2 liter víz