Mustáros borjú tokány

3 hozzászólás
Nyomtatás
5 3
5 3

Boglári gömbkilátónál készítettük,istenien finom

Recept

  • Elkészítés:
    Lepirítjuk a felkockázott házi füstölt szalonnát, hozzátesszük az egy ujjnyi csíkokra vágott marha húst, körbepirítjuk és keverjük,hogy ne égjen le. Hozzáadjuk a sót, babérlevelet. Belekeverjük a finomra vágott vöröshagymát, a felkockázott paradicsomot és a karikára vágott póréhagymát. Belekeverjük a borsot és a majoránnát, majd a mustárt is.
    A bográcsban,fedővel lefedve addig főzzük amíg puha nem lesz. A végén ízlés szerint erős paprikát karikázunk bele.
    A lisztből és a tojásból vízzel,sóval nokedlit készítünk és ezzel tálaljuk az elkészült tokányt.

Hozzávalók 6 főre

  • 50 dkg borjú lábszár
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 db paradicsom
  • 10 dkg póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 3 evőkanál mustár
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojás