Nagymezei húsoskáposzta

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • A felaprított vöröshagymát zsíron megpároljuk. Gyengébb tűzre tesszük az edényt és belekeverjük a pirospaprikát. Majd visszaerősítjük a tüzet és hozzáadjuk a felkockázott tarját és összesütjük. 15 perc után felengedjük vízzel és beletesszük a darálthúst. Majd meghintjük a sóval, borssal és a majoránnával, pici aprított fokhagymával. Annyi víz legyen rajt, hogy a húst jól ellepje. Amikor felforrt hozzáadjuk a kimosott savanyúkáposztát. Ha kell, még öntünk hozzá vizet. Amikor puha minden, akkor beletesszük a knédligombócokat is. Amihez a hozzávalókat összekeverjük és 10 percig főzzük, majd, ha langyosra hűlt, vizes kézzel gombócokat formázunk belőle. Amikor a gombócok megfőttek a káposztában, akkor a tejszínhez adunk a forró léből egy merőkanállal, majd elkeverve beleöntjük a forrásban lévő káposztába. Pár percet forraljuk, majd friss kenyérrel tálalhatjuk. jó étvágyat hozzá.

Hozzávalók

  • 20 dkg füstölt, főtt tarja
  • 50 dkg darálthús
  • 50 dkg savanyúkáposzta
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejszín
  • 4 dl étolaj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 evőkanál só
  • Knédligombóchoz:
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl víz
  • 25 dkg búzadara
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 3 db tojás
  • 15 dkg füstölt sonka kocka