Pacalleves (Pacalcsorba)

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
4.75 6
4.75 6

Recept

  • A pacalra öntjük a marhahúsleves alaplevet,beletesszük a zöldségeket. A borsot egy teagombában adjuk hozzá.Majd a fokhagyma,a babérlevél és a só fele kerül bele. Felengedjük annyi vízzel,ami jól ellepi. Fedő alatt puhára főzzük.
    Közben egy db sárgarépát lereszelünk és forró olajon megdinszteljük. Felengedjük egy merőkanál leves lével,jól elkeverjük,majd puhára pároljuk.
    Két óra elteltével kiszedjük a zöldségeket a levesből. Felengedjük még vízzel vagy leves lével. Hozzáadjuk a fűszereket: lestyánt és a tárkonyt,majd a zeller zöldet. Lefedve tovább főzzük.
    A levesből kiszedett zöldségeket,még forrón összetörjük krumplinyomóval. Hozzáadjuk a megpuhult reszelt sárgarépát is és jól összekeverjük.
    Kicsumázzuk a pirospaprikát és apróra felkockázzuk.
    Hozzáadjuk a leveshezt és ezzel is tovább főzzük.
    Elkészítjük a habarást: a lisztet pici vízzel simára keverjük. Ezután hozzáöntjük a tojások sárgáját,majd a tejfölt és ezekkel is elkeverjük.
    Belemerünk egy kanál forró levest majd az egészet a forrásban lévő pacalleveshez adjuk.
    Hozzákeverjük a sárgarépa pürét,szintén elkeverjük.
    Tíz percig forraljuk,majd hozzáadunk a citromléből. Aki szereti még egy citromot csavarhat bele,mivel ez a leves akkor finom,ha savanykás.
    Jó étvágyat kívánunk
    .


Hozzávalók

  • 1 kg előfőzött,csíkozott pacal
  • 4 dl tejföl
  • 1/2 liter marhahúsleves alaplé
  • 2 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 evőkanál egészbors
  • 1 db vastaghúsú pirospaprika
  • 1/2 db zeller
  • 1 db citrom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 db zeller zöld
  • 3 db tojássárgája
  • 1 evőkanál só
  • 4 db babérlevél
  • 1 evőkanál morzsolt tárkony
  • 1 evőkanál morzsolt lestyán
  • 3 evőkanál liszt
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom leve
  • 1 dl étolaj
  • 2 liter víz
  • 1 db csípős paprika