Palacsinta

2 hozzászólás
Nyomtatás
5 3
5 3

Mint a strandon,régen.

Recept

  • Elkészítése:
    A lisztet egy mély tálba tesszük. Hozzáütjük a tojásokat.
    Hozzáadunk egy kevés kristálycukrot,egy csipet sót.
    Beleöntjük a tej felét. Simára keverjük. Majd hozzáadjuk a többi tejet és a szódavizet is. Továbbkeverjük.
    A végén egy evőkanálnyi étolajat öntünk bele. Két-három órán át pihenni hagyjuk.
    Közben elkészítjük a töltelékeket.
    A túróhoz hozzáadjuk a tojássárgáját,a cukrot, a tejfölt,a reszelt citromhéjat és a vanilliáscukrot. Összekeverjük. A végén hozzáadjuk a mazsolát.
    összekeverjük a többi alapanyagunkat.
    A serpenyőbe e gy csepp olajat öntünk. Felforrósítjuk. Egy merőkanál palacsinta masszát teszünk bele. Körbefuttatjuk a sütőben. Rövid ideig sütjük. Majd ha szép pirosas megfordítjuk. Amikor piros a másik fele is, kiborítjuk egy tányérra. Addig sütjük,amig el nem fogy az alapanyagunk.
    A végén süthetünk almás-bundás palacsintát. Egy merőkanálnyi masszába belekeverünk még egy evőkanál lisztet. Simnára keverjük. Beleszelünk vékonyan egy almát és ezt is megsütjük a palacsintasütőben. Szintén meg kell fordítani,amikor piros az egyik fele. Amikor készen van,kisebb darabokra vágjuk.
    Megkenjük a töltelékkel a palacsintát és feltekerjük. A palacsinta tészta kétharmadár kenjük a tölteléket és úgy kell feltekerni.
    Jó étvágyat hozzá!


Hozzávalók 8 főre

  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 6 dl tej
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1 kávéskanál só
  • 2-3 dl szódavíz
  • Túrótöltelék:
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanálnyi mazsola,tejben megáztatva
  • 2 db tojás sárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 csomag vanilliáscukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 evőknál kristálycukor
  • A többi töltelék
  • 3 evőkanál bármilyen lekvár
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál tejbe áztatott darált mák
  • 1 evőkanál lekvár