Pásztortarhonya

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
4.833333333333333 3
4.833333333333333 3

Recept

  • Felkockázzuk a szalonnát. Felkarikázzuk a kolbászt. A bográcsban lepirítjuk a szalonnát. Hozzáadjuk a tarhonyát,amit körbepirítunk. Hozzákeverjük a birkazsírt. Hozzákeverjük a felaprított vöröshagymát, és a kolbászkarikákat. Jól összekeverjük,átpirítjuk.
    Hozzáadjuk a felaprított paprikát,paradicsomot.
    Picit még együtt sütjük. Sózzuk és a pirospaprikával,borssal megszórjuk. Beletesszük a babérlevelet. Elkeverjük. Felengedjük annyi vízzel,ami bőségesen ellepi. Sűrűn kevergetve puhára főzzük.

Hozzávalók

  • 50 dkg reszelt tarhonya
  • 5 db burgonya
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 csapott evőkanál őrölt paprika
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 db babérlevél
  • 1 csapott teáskanál őrölt bors
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 db erőspaprika
  • 2 evőkanál birkazsír ( sertés zsír is jó)
  • 1 db szalonna bőrke