Puliszka és túrós csomó

1 hozzászólás
Nyomtatás
4.833333333333333 3
4.833333333333333 3

Erdélyi köretünk a régmúltból

Recept

  • Felforraljuk a liter vizet és beletesszük a kanál sót. Felöntjük a kukoricadarával és pár másodperc után, folyamatos keverés mellett, vigyázva, hogy sehol ne égjen le, körülbelül 5 perc alatt, készre főzzük.
    Tapasztalat kérdése, hogy ki milyen hígan, vagy sűrűn szereti, annyi vízzel kell készíteni. Közben már nem lehet vízzel hígítani.
    A hígabb változatot, csurgatott puliszkának hívják.
    Még az edényben falapáttal gombócot formálunk belőle és kiborítjuk egy deszkára.
    Cérnával tetszőleges méretűre daraboljuk
    .
    Egy nagyobb darabot kissé ellapítunk, a közepébe juhtúrót teszünk, és mint a szilvás gombócot, befedjük a puliszkával.
    Ezt még frissen, forrón kell készíteni.

Hozzávalók 6 főre

  • 70 dkg kukoricadara
  • 1 liter víz
  • 1 evőkanál só
  • 20 dkg juhtúró