Rizses lecsó

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 2
5 2

Recept

  • A paprikákat megtisztítjuk és kivesszük a magházukat. Felszeleteljük őket 2x2 cm körüli darabokra. A vöröshagymát megpucoljuk és felszeleteljük. A szalonnát felkockázzuk. A kolbász bőrét lehúzzuk, hosszában félbevágjuk és felszeljük. A paradicsomot cikkekre vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk.
    A zsírt felolvasztjuk egy edényben, hozzáadjuk a szalonnát, picit sütjük majd a kolbásszal együtt megsütjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát, amit megdinsztelünk, majd az aprított fokhagyma felével tovább sütjük. Ekkor meghintjük a pirospaprikával és a sóval. Hozzáadjuk a paradicsomot, jól elkeverjük. 10 perc sütés után hozzáadjuk a paprikát is. Alaposan elkeverjük, majd beleszórjuk a nem megmosott rizst. Dupla mennyiségű vízzel felöntjük és 10 percig fedő alatt főzzük. Ekkor ismét elkeverjük és tovább főzzük. Újabb 10 perc után hozzáadjuk a maradék fokhagymát és ami a vízből maradt. Újra lefedjük és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Kóstolás után még sózhatjuk.
    Friss kenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók

  • 1 kg lecsópaprika
  • 70 dkg paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 10 dkg rizs
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípőspaprika
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 dl víz