Ropogós diós rudacskák

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • A lisztet és a cukrot összekeverjük egy tálban,majd hozzámorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a darált diót,a sütőport,a fahéjat, a vanilliás cukot és 2 db tojást. Alaposan összegyúrjuk. Eleinte ragad,de aztán,amikor összeáll,egy jól gyúrható tésztát kapunk. Hideg helyen, letakarva, egy órát állni hagyjuk. Ekkor kisebb gombócokat szaggatunk, amiből ujjnyi vastagságú, hosszabb rudakat sodrunk. Ebből egyenletesen 6-8 cm-es darabokat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük egy felvert tojással és előmelegített sütőben, közepes lángon, 8-10 perc alatt,ropogósra, aranysárgára sütjük. Jól zárható dobozban, több hétig is eltartható.

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg darált dió
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 1 zacskó vanilliás cukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 3 db tojás