Rozmaringos báránycomb,hagymás tört krumplival

3 hozzászólás
Nyomtatás
4.875 4
4.875 4

Recept

  • A húsról leszedjük a hártyákat. Megböködjük a húst több helyen és az inas részeket kissé bevagdaljuk. A húst egy mély tálba tesszük. Megőröljük a borsot és a kakukkfüvet,hozzákeverjük a sót is.
    Felaprítjuk a fokhagymát. Bedörzsöljük a hús egyik felét vele és a mustárral és a fűszerekkel is megkenjük. Aztán bedörzsöljük a másik felét is.
    A rozmaring ágakról lehúzzuk a leveleket és felaprítjuk.
    Rászórjuk a húsra.
    Egy nagyméretű zacskóba tesszük a húst és ráöntjük az olajat. Jól összeforgatjuk és egy éjszakát állni hagyjuk.
    Másnap felaprítjuk a vöröshagymát.
    A tepsit kikenjük a zsír felével. Öntünk bele vizet és a vöröshagymát is bele tesszük. Ráhelyezzük a húst. Megkenjük a maradék zsírral. Lefedjük és előmelegített sütőben,közepes lángon egy órát sütjük. Ekkor megfordítjuk a húst. Újra lefedve még fél órát sütjük. A végén még levesszük a fedőt róla és még ropogósra sütjük. Kivesszük a tepsiből,kihűtjük.
    Közben,sós vízben burgonyát főzünk.
    A tepsit a hagymával tűzön átpirítjuk. Belehintünk apróra vágott rozmaringot,majd pirospaprikát is. Hozzáadjuk a megfőtt burgonyát. Összekeverjük és átpirítjuk.Végül,kicsit megnyomkodjuk,hogy tört burgonyát kapjunk.
    A húst szeletekre vágjuk és burgonyával tálaljuk.

Hozzávalók

  • 80 dkg kicsontozott báránycomb
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 dl étolaj
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál egész bors
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 púpos teáskanál mustár
  • 2 rozmaring ág