Sajtfüstölés házilag

5 hozzászólás
Nyomtatás
5 2
5 2

Recept

  • Két-három cm-es szeleteket vágunk a sajtból.
    Megszórjuk a sóval, borssal, paprikával és jól belenyomkodjuk.
    Egy grillsütő rácsára tesszük őket.
    Löncshúsos konzervdoboz alját sűrűn kilukasztjuk, az aljába vékony ágakat teszünk,majd ráhintjük a faforgácsot. Meggyújtjuk és a grillsütő allján lévő nyíláshoz tesszük. amit kinyitunk.
    A grillsütőt lefedjük a tetejével és lassan füstöljük a sajtot.
    4 órát füstöljük. Másnap még egy órát füstöljük.
    Ekkora szép sötét sárga színt kap.
    Ezután 5 napig, hűvös helyen szellőztetjük.
    Jó étvágyat.

Hozzávalók

  • 1 kg házisajt
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál frissen őrölt paprika
  • faforgács